Dromen waarmaken

Hoe leuk is het om te dromen over hoe bijzonder jouw huis kan zijn? Een huis hoeft niet alleen functioneel te zijn, maar is ook verassend, spannend of juist subtiel en ingetogen. Jouw huis is bovenal afgestemd op jouw wensen. Op een zelfbouwkavel kunnen woondromen werkelijkheid worden.

Zelfbouw doen we samen

Heb je eenmaal de keuze gemaakt om zelf een huis te laten bouwen dan komt er veel bij kijken om deze dromen waar te maken. Het bouwen van een eigen huis is dan ook een heel avontuur. 

Zelfbouw betekent gelukkig niet dat je alles zelf hoeft te doen. Studio Gers heeft ruime ervaring in het begeleiden van zelfbouw / kavelbouw in Rotterdam, Den Haag en Zoeterneer. Als architectenbureau kunnen we je stap voor stap helpen bij het proces, vanaf de eerste schets tot en met de oplevering. 

Heb je een kavel op het oog of al aangekocht en ben je benieuwd wat Studio Gers voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismaking, wij denken graag met je mee!  

Villa D+H schets 1 zijgevel
Watervilla_Nesselande_moderne_villa_exterieur_impressie

Woonwensen bepalen het ontwerp

Een huis is heel persoonlijk, daarom gaan we eerst uitgebreid in gesprek over woonwensen, verwachtingen en ambities. We hebben aandacht voor functionele, ruimtelijke en esthetische wensen. Praktisch gebruik, bezonning, uitzicht, sfeer, esthetiek, duurzaamheid en natuurlijk het budget.  

De woonwensen vormen samen met de locatie, de bouwmogelijkheden, regelgeving en het budget de kaders voor het ontwerp. We onderzoeken per fase in verschillende varianten hoe de woonwensen vertaald kunnen worden in een ontwerp.  Ontwerpvarianten worden in 2D en 3D beelden gepresenteerd om de verschillende keuzes goed inzichtelijk te maken. En samen kiezen we stap voor stap een richting om verder te gaan.

In de eerste ontwerpfase stellen we al een kostenraming op. Per fase toetsen we het plan hieraan om de financiële haalbaarheid van het project te kunnen monitoren. 

Lees meer over actuele kavelgebieden:
Ruimte voor Ruimte Pijnacker Nootdorp Oude Leede Rotterdam bouwkavel

Ruimte voor Ruimte - Pijnacker Nootdorp

Landelijk gelegen bouwkavels vanuit het Ruimte voor Ruimte programma bieden een unieke kans om in het buitengebied boven Rotterdam te wonen. 

Na sloop van bestaande bedrijfsbebouwing en/of glasopstanden wordt de bouw van (een of meerdere) compensatiewoningen mogelijk. De resterende gronden krijgen dan een open, groene bestemming. Het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit staat hierbij centraal.

Als architectenbureau hebben we ervaring met het bouwen op een Ruimte voor Ruimte locatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

 

16Hoven - Rietzoom - kavels

Rotterdam, Park 16Hoven - Rietzoom

In Park 16Hoven ligt het best bewaarde geheim van Rotterdam. Een park van ruim 25 hectare, volledig in de Engelse landschapsstijl. Dat betekent dat er alle ruimte is om te picknicken of te wandelen. Om te sporten of te spelen. Wie in Park 16Hoven woont, heeft één van de grootste ‘achtertuinen’ van Rotterdam.

Schrijf je tot 7 juli 2023 in om in aanmerking te komen voor één van de 12 riante zelfbouwkavels in Park16Hoven. De kavels gaan in de verkoop door middel van een loting. De woningen worden gerealiseerd door de bewoners zelf. Creëer je eigen ruimte is het motto voor Park16Hoven. De 12 kavels liggen aan de Buys Ballotlaan, de Blaeustraat en de Johannes Jansoniushof en variëren in grootte van zo’n 390m2 tot ongeveer 670m2.

 

Zelfbouw Kavels Nieuw Delft

Nieuw Delft

De zelfbouwkavels van veld 6 zuid liggen op een centrale plek midden in Delft, op zo’n 5 minuten lopen van de historische binnenstad en station Delft. Er komen twee soorten kavels vrij: ongeveer 16 zelfbouwkavels en 6 grotere groepskavels. Op de zelfbouwkavels is ruimte voor een grondgebonden woning, of een kleinschalig woongebouw met twee of drie woningen. Deze kavels liggen aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark of aan een hofje. Op een groepskavel kunt u een appartementengebouw realiseren met uw toekomstige buren, tot ongeveer achttien woningen. De groepskavels liggen aan de Nieuwe Gracht, één groepskavel ligt aan het park.

Zelfbouw_Kavels_Hofwegen_Zoetermeer

Hofwegen Zoetermeer

Er zijn negen kavels in het project Kavels Hofwegen in Zoetermeer. Deze plek is omringd door groen en water, heeft meerdere sportverenigingen en vele voorzieningen van de stad op loopafstand. 

Tussen de Zegwaartseweg en de Hekendorpstraat, in de veelzijdige wijk Oosterheem, liggen negen kavels voor kopers die een eigen vrijstaande woning willen bouwen en hun droomhuis willen realiseren. De kavels variëren in oppervlakte van 430 tot 840 m2. Wat de kavels zo uniek maakt is hun ligging aan de rand van Zoetermeer. Aan de ene kant ligt de bruisende stad, met alle gezelligheid en voorzieningen, aan uw voeten. Aan de andere kant ligt een prachtig recreatie en natuurgebied.

Gerelateerde
zelfbouw projecten

Villa D+H exterieur 3 hoge pui met vide en terras aan het water
Villa D+H
vrij zicht op het Bieslandse bos
Stadsloft R+F interieur 1 trap woonkamer
Stadsloft R+F
ruimtelijk wonen aan de Maas
Studio Gers Baden Powell CPO ontwerp impressie architectuur 01
CPO Baden Powell
collectief bouwen en wonen in Haarlem
Studio Gers Vrijstaande houtbouw woning Ruimte voor Ruimte Exterieur 02 1440-960
Woonhuis P+G
ecologisch wonen in het buitengebied
Villa bos en duin Rockanje Studio Gers architectuur zelfbouw nieuwbouw exterieur impressie 02
Villa bos & duin
wonen aan de rand van bos en duin
Stadswoning Create@Mullerpier kavel 27 interieur 1 keuken
Stadswoning J+E
leefruimte rond een vide

Meer weten over zelfbouw?