Woondromen waarmaken

Hoe leuk is het om te dromen over hoe bijzonder jouw huis kan zijn? Een huis hoeft niet alleen functioneel te zijn, maar is ook verassend, spannend of juist subtiel en ingetogen. Jouw huis is bovenal afgestemd op jouw wensen. Op een zelfbouwkavel kunnen woondromen werkelijkheid worden.

Zelfbouw doen we samen

Heb je eenmaal de keuze gemaakt om zelf een huis te laten bouwen dan komt er veel bij kijken om deze dromen waar te maken. Het bouwen van een eigen huis is dan ook een heel avontuur. 

Zelfbouw betekent gelukkig niet dat je alles zelf hoeft te doen. Studio Gers heeft ruime ervaring in het begeleiden van zelfbouw / kavelbouw in onder andere Rotterdam, Den Haag en Zoeterneer. Als architectenbureau kunnen we je stap voor stap helpen bij het proces, vanaf de eerste schets tot en met de oplevering. 

Heb je een kavel op het oog of al aangekocht en ben je benieuwd wat Studio Gers voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismaking, wij denken graag met je mee!  

Villa D+H schets 1 bos bij nacht
Watervilla_Nesselande_moderne_villa_exterieur_impressie

Woonwensen bepalen het ontwerp

Een huis is heel persoonlijk, daarom gaan we eerst uitgebreid in gesprek over woonwensen, verwachtingen en ambities. We hebben aandacht voor functionele, ruimtelijke en esthetische wensen. Praktisch gebruik, bezonning, uitzicht, sfeer, architectuur, materialisatie, duurzaamheid en natuurlijk het budget.  

De woonwensen vormen samen met de locatie, de bouwmogelijkheden, regelgeving en het budget de kaders voor het ontwerp. We onderzoeken per fase in verschillende varianten hoe de woonwensen vertaald kunnen worden in een ontwerp.  Ontwerpvarianten worden in 2D en 3D beelden gepresenteerd om de verschillende keuzes goed inzichtelijk te maken. En samen kiezen we stap voor stap de richting om verder te gaan tot het ontwerp op alle vlakken klopt.

In de eerste ontwerpfase stellen we al een kostenraming op. Per fase toetsen we het plan hieraan om de financiële haalbaarheid van het project te kunnen monitoren. 

Lees meer over actuele kavelgebieden:
Zelfbouw Kavel Rotterdam Nesselande Waterwijk

Rotterdam, Nesselande, Waterwijk

Omringd door water is het prachtig wonen in Waterwijk, Rotterdam Nesselande! Een uniek gebied voor het realiseren van je eigen vrijstaande villa. Studio Gers is goed op de hoogte van de bouwmogelijkheden en kan als Architect aan Zet gecertificeerd architectenbureau snel en goed begeleiden. 

De gemeente Rotterdam heeft 14 prachtige zelfbouwkavels te koop. Je kunt meedoen aan een loting om een kavel te bemachtigen. De kavels liggen in Waterwijk en Linten, twee mooie buurten met veel ruimte en groen. Je kunt kiezen uit 13 kavels aan de Wilhelmina Voorwindekade of 1 kavel aan de Bermweg. De kavels zijn lekker groot, van 453m2 tot wel 1650m2.

Schrijf je tot 18 april 2024 in om kans te maken op een van deze prachtige bouwkavels! 

16Hoven - Rietzoom - kavels

Rotterdam, Park 16Hoven - Rietzoom

In Park 16Hoven ligt het best bewaarde geheim van Rotterdam. Een park van ruim 25 hectare, volledig in de Engelse landschapsstijl. Dat betekent dat er alle ruimte is om te picknicken of te wandelen. Om te sporten of te spelen. Wie in Park 16Hoven woont, heeft één van de grootste ‘achtertuinen’ van Rotterdam.

Gemeente Rotterdam brengt 1 riante zelfbouwkavel in Park16Hoven in de verkoop door middel van een loting. De kavel is gelegen in Rietzoom. De ruimte opzet van de wijk maakt de bouw van grote woningen mogelijk. De kavel is gelegen aan de Blaeustraat en is circa 470 m2 groot.

Schrijf je tot 18 april 2024 in om kans te maken op dit prachtige bouwkavel!

Ruimte voor Ruimte Pijnacker Nootdorp Oude Leede Rotterdam bouwkavel

Ruimte voor Ruimte - Pijnacker Nootdorp

Landelijk gelegen bouwkavels vanuit het Ruimte voor Ruimte programma bieden een unieke kans om in het buitengebied boven Rotterdam te wonen. 

Na sloop van bestaande bedrijfsbebouwing en/of glasopstanden wordt de bouw van (een of meerdere) compensatiewoningen mogelijk. De resterende gronden krijgen dan een open, groene bestemming. Het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit staat hierbij centraal.

Als architectenbureau hebben we ervaring met het bouwen op een Ruimte voor Ruimte locatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Zelfbouw_Kavels_Hofwegen_Zoetermeer

Hofwegen Zoetermeer

Er zijn negen kavels in het project Kavels Hofwegen in Zoetermeer. Deze plek is omringd door groen en water, heeft meerdere sportverenigingen en vele voorzieningen van de stad op loopafstand. 

Tussen de Zegwaartseweg en de Hekendorpstraat, in de veelzijdige wijk Oosterheem, liggen negen kavels voor kopers die een eigen vrijstaande woning willen bouwen en hun droomhuis willen realiseren. De kavels variëren in oppervlakte van 430 tot 840 m2. Wat de kavels zo uniek maakt is hun ligging aan de rand van Zoetermeer. Aan de ene kant ligt de bruisende stad, met alle gezelligheid en voorzieningen, aan uw voeten. Aan de andere kant ligt een prachtig recreatie en natuurgebied.

Helaas zijn deze kavels inmiddels verkocht. Neem contact met ons op voor de actuele bouwmogelijkheden in Zoetermeer.

Gerelateerde
zelfbouw projecten

Villa D+H exterieur 3 hoge pui met vide en terras aan het water
Villa D+H
vrij zicht op het Bieslandse bos
Stadsloft R+F interieur 1 trap woonkamer
Stadsloft R+F
ruimtelijk wonen aan de Maas
Studio Gers Baden Powell CPO ontwerp impressie architectuur 01
CPO Baden Powell
collectief bouwen en wonen in Haarlem
Studio Gers Vrijstaande houtbouw woning Ruimte voor Ruimte Exterieur 02 1440-960
Woonhuis P+G
ecologisch wonen in het buitengebied
Villa bos en duin Rockanje Studio Gers architectuur zelfbouw nieuwbouw exterieur impressie 02
Villa bos & duin
wonen aan de rand van bos en duin
Stadswoning Create@Mullerpier kavel 27 interieur 1 keuken
Stadswoning J+E
leefruimte rond een vide

Meer weten over zelfbouw?