Een huis dat bij jou past

Een verbouwing is een uitgelezen mogelijkheid om de woonkwaliteit en het comfort van een bestaande woning te vergroten met behoud van het karakter.

Een keukendoorbraak, een uitbreiding naar de tuin of een dakopbouw geeft een woning letterlijk meer licht en lucht. 

Het begint met een woonwens

Een verbouwing begint altijd bij een woonwens. Meer slaapkamers, een open keuken, met een grote leefkeuken aan de tuin, een werkruimte aan huis of een aanpassing om een woning levensloopbestendig te maken?

Studio Gers helpt als architectenbureau met het vertalen van de wens naar een  concreet verbouwplan. Samen bespreken we de mogelijkheden en werken we in stappen naar een plan dat helemaal aansluit bij de wens. Wij zorgen niet alleen voor een verassend ontwerp maar begeleiden ook de vergunningsaanvraag, de aannemersselectie en de uitvoering. Zo ontzorgen we het proces en kunnen we instaan voor het optimale resultaat.

Studio Gers heeft ruime ervaring in het begeleiden van verbouw projecten in onder andere Rotterdam, Den Haag en Zoeterneer.

Aanbouw D+P interieur 2 keuken eettafel
Glazen aanbouw Rotterdam interieur 1

Uitbreiden

Een uitbreiding op de begane grond biedt de mogelijkheid om de woonruimte te vergroten en tegelijk de tuin echt bij de woning te betrekken. Met een glazen serre of een aanbouw met een grote pui gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over. Meer glas, meer licht en meer zicht geeft een nieuwe woonervaring aan een bestaande woning. 

Een dakopbouw geeft de mogelijkheid om de woning te voorzien van meer slaapkamers, een werkkamer of en hobbyruimte. Hierbij is het vaak mogelijk om het dak te voorzien van een dakterras. Binnenstedelijk wonen met uitzicht over de skyline!

Staat de woning op een slechte fundering? Dan kan funderingsherstel met een onderkeldering een goede keuze zijn.

Verduurzamen

Veel oudere woningen zijn niet of niet voldoende geïsoleerd en hebben verouderde installaties. Met een goede verduurzaming kan een woning van meer dan 100 jaar oud weer helemaal klaar gemaakt worden voor de toekomst. Hierin kijken we allereerst naar het isoleren van de vloer, gevel, kozijnen en het dak. Warmte die je niet kwijtraakt hoef je ook niet op te wekken. Als de woning voldoende geïsoleerd is kun je de installaties verduurzamen met een warmtepomp, hybride ketel, vloerverwarming, infraroodverwarming of door simpelweg de oude radiatoren te vervangen voor efficiëntere nieuwe radiatoren. Omdat ieder huis anders is, bekijken we voor iedere situatie wat de beste oplossing is. Voor verduurzamen zijn subsidies mogelijk en geven veel hypotheekverstrekkers een rentekorting of duurzaamheidslening. In combinatie met een uitbreiding van de woning wordt het verduurzamen financieel nog aantrekkelijker. 

Het karakter van een oude woning met het comfort van een nieuwe. En helemaal afgestemd op jouw woonwensen!

Studio Gers Verbouwen en verduurzamen

Gerelateerde
verbouw projecten

Glazen aanbouw Rotterdam interieur 1
Glazen aanbouw A+J
binnen-buitenruimte aan huis
Woonhuis H+A uitbreiding makeover exterieur 2 zijgevel
Uitbreiding villa H+A
makeover van een villa
Aanbouw D+P exterieur 2 aanzicht tuin
Aanbouw en tuinhuis D+P
leven rond de tuin
Beek en Donk pastorie transformatie - foto 1 overzicht
Pastorie Beek en Donk
klaar voor de toekomst
Appartement_Mullerkade_verbouwing_interieur_foto_01
Appartement C+U
van 3 naar 4 kamer appartement

Meer weten over verbouwen?