Woonhuis M+E

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Project Woonhuis M+E
Locatie Rotterdam
Status Opgeleverd
Opdrachtgever Particulier
Samenwerking HOYT architecten
Fotografie Studio Gers
Projectmedewerkers
Erik Leusink, Joris van Hoytema, Eva Štouračová
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Het voormalig hockeyterrein Leonidas is in de afgelopen jaren een groene woonwijk geworden. Woonhuis M+E is een compacte en ruimtelijke vrijstaande gezinswoning in het hart van het gebied. Kenmerkend voor de woning is de zwarte gevel met witte accenten. De flauwe helling van het dak komt terug in de aanbouw van de woonkamer. Hierdoor is de compacte woning ineens heel ruimtelijk geworden.
Woonhuis M+E exterieur 2
Woonhuis M+E exterieur 3

Leonidas, een duurzame en ecologische woonwijk

Een van de weinige voorwaarden op het Leonidasterrein was de eis om duurzaam en ecologisch te bouwen. Zowel in energie- als in materiaalverbruik. 

Voor deze woning is gekozen voor een prefab houtbouw systeem. De houten wandelementen hebben met een Rc waarde van 7 een zeer hoge isolatiewaarde. Met als bijkomend voordeel van een prefab systeem dat de totale bouwtijd hiermee verkort is naar circa 3 maanden.

De woning wordt met een luchtwarmtepomp verwarmd en voorzien van warm water. De elektriciteit die de warmtepomp gebruikt wordt opgewekt door de pv-panelen op het dak.

Het Leonidas terrein is letterlijk en figuurlijk een groene wijk geworden.

Woonhuis M+E exterieur 1
Woonhuis M+E impressie 3 doorsnede
Woonhuis M+E impressie 1
Woonhuis M+E impressie 3
Woonhuis M+E impressie 2

Jouw woonwensen bespreken?

Gerelateerde
projecten

Meer informatie over:

Villa bos en duin Rockanje Studio Gers architectuur zelfbouw nieuwbouw exterieur impressie 02
Villa bos & duin
wonen aan de rand van bos en duin
Studio Gers Vrijstaande houtbouw woning Ruimte voor Ruimte Exterieur 02 1440-960
Woonhuis P+G
ecologisch wonen in het buitengebied
Studio Gers Baden Powell CPO ontwerp impressie architectuur 01
CPO Baden Powell
collectief bouwen en wonen in Haarlem
Huize_L_exterieur_villa_kavel_01_straat
Huize L
wonen onder een karakteristieke kap