Wonen aan de Bent

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Project Wonen aan de Bent
Locatie Zoetermeer
Status In voorbereiding
Projectomvang 700 M²
Opdrachtgever Particuliere belegger
Projectmedewerkers
Sefer Burhan, Frank Koot, Erik Leusink
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Wonen aan de Bent is een herontwikkeling aan een van de mooiste historische linten van Zoetermeer. Een beeldbepalende dijkwoning wordt in oude staat teruggebracht door de latere bedrijfsmatige uitbreidingen te slopen. Hiervoor in de plaats komt een geschakelde nieuwbouwwoning. Door de herontwikkeling krijgt de locatie minder verkeer, minder verharding, meer ruimte, meer rust en meer natuur.

Wonen met een natuurgebied aan je voeten

Met het Bentwoud naast de deur biedt deze locatie alles om wonen en recreëren te combineren. 

De karakteristieke dijkwoning heeft een beeldbepalende functie aan het historisch lint. Met het behoud van deze woning blijft deze kwaliteit voor de toekomst gewaarborgd. Later aangebouwde bedrijfsruimtes en loodsen verdwijnen. De woning wordt hiermee weer in de oorspronkelijke opzet hersteld,  verduurzaamd en klaargemaakt voor een tweede leven.

Verscholen op het achterterrein wordt een geschakelde 2-onder-1-kapwoning gerealiseerd. Kopers hebben alle inspraak op de indeling en het afwerkingsniveau van de woning. Door een brede beukmaat zijn de woningen ruim en flexibel in te delen.

Wonen aan de Bent - situatie overzicht landschap tuin tweekapper ontwikkeling nieuwbouw
Wonen aan de Bent - plattegrond 00 begane grond tweekapper nieuwbouw ontwikkeling
Wonen aan de Bent - plattegrond 01 begane grond tweekapper nieuwbouw ontwikkeling
Wonen aan de Bent - plattegrond 02 begane grond tweekapper nieuwbouw ontwikkeling
Wonen aan de Bent - gevelaanzicht tweekapper ontwikkeling nieuwbouw
meidoornhaag crataegus monogyna bessen copy
meidoornhaag 1 copy
meidoornhaag 2
Stone path with plants 272751792 copy

Duurzaam, klimaatadaptief en natuurinclusief

In de nieuwe situatie heeft de locatie maar liefst 43% meer onverhard terrein dan in de oude situatie. Dit betekent dat er veel meer ruimte is voor groen en dat hevige regenbuiien veel makkelijker kunnen worden opgevangen. 

Erfafscheidingen bestaan uit groene hagen van streekgebonden plantensoorten. De woningen zelf worden energiezuinig gebouwd en zijn voorzien van regenwateropvang, bijenstenen en vleermuiskasten. 

Wonen aan de Bent - situatie landschap tuin tweekapper ontwikkeling nieuwbouw

Op zoek naar een architect voor jouw project in Zoetermeer?

Studio Gers is als architectenbureau gevestigd en actief in Zoetermeer. We kennen de stad, de gemeente en de plaatselijke bouwregelgeving.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van jouw bouw- of verbouwplan.

Jouw woonwensen bespreken?

Gerelateerde
projecten

Meer informatie over:

Studio Gers Baden Powell CPO ontwerp impressie architectuur 01
CPO Baden Powell
collectief bouwen en wonen in Haarlem
De Meelaan optopping verduurzaming Vooraanzichtpng
Du Mee
optoppen, verduurzamen en renoveren
Arnoldus van Os - vogelvlucht - 1440-960
Arnoldus van Os
wonen aan het water
Stadswoning R+M Mullerpier interieur woonkamer
Stadswoning R+M
gezinswoning aan de Maas