Villa D+H

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Project Villa D+H
Locatie Den Haag
Status Opgeleverd
Opdrachtgever Particulier
Samenwerking HOYT architecten
Fotografie Luuk Kramer
Projectmedewerkers
Erik Leusink, Joris van Hoytema, Remco Sommer
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Villa D+H ligt aan de rand van het Bieslandse bos. De gevel met verfijnde houten latten krult zich om de leefruimtes en opent zich naar het bos toe. Door de dubbelhoge pui is het zicht op de hoge bomen onderdeel van de leefruimte.
“De bomen van het Bieslandse bos zijn zo hoog dat je een dubbelhoge glaspui nodig hebt om ze helemaal te kunnen ervaren.”
Villa D+H exterieur 1 ligging aan het water en bos
Villa D+H schets 1 bos bij nacht
Villa D+H schets 1 interieur
Villa D+H schets 1 bos
Villa D+H exterieur 4 terras aan het water

Houten gevels aan het Delftse hout

Villa D+H staat in de nieuwbouwwijk Gele Lis in Den Haag. Op de grens tussen Ypenburg en het Delftse Hout. Uniek aan deze locatie is de ligging aan het water met daarachter het Bieslandse bos. Dit gegeven is het uitgangspunt voor het ontwerp van de woning. 

De gevel, die vanuit het kavelpaspoort voor minimaal 50% in hout was voorgeschreven, bepaalt de architectuur van de woning. Op een speelse manier is de gevel om de woning heen gevouwen waarbij uitzicht en privacy tot uiting komen.

Villa D+H exterieur 3 hoge pui met vide en terras aan het water
Villa D+H exterieur 3 zijgevel
Villa D+H exterieur 2 ligging aan het water en bos

Jouw woonwensen bespreken?

Gerelateerde
projecten

Meer informatie over:

Villa bos en duin Rockanje Studio Gers architectuur zelfbouw nieuwbouw exterieur impressie 02
Villa bos & duin
wonen aan de rand van bos en duin
Studio Gers Vrijstaande houtbouw woning Ruimte voor Ruimte Exterieur 02 1440-960
Woonhuis P+G
ecologisch wonen in het buitengebied
Studio Gers Baden Powell CPO ontwerp impressie architectuur 01
CPO Baden Powell
collectief bouwen en wonen in Haarlem
Huize_L_exterieur_villa_kavel_01_straat
Huize L
wonen onder een karakteristieke kap