Du Mee

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Project Du Mee
Locatie Zoetermeer
Status Studie
Projectomvang 2800 m²
Samenwerking BKT-advies
Projectmedewerkers
Erik Leusink, Frank Koot, Sefer Burhan, Isil Budak, Damian Anoep
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Als architectenbureau gevestigd in Zoetermeer, trekken drie woongebouwen al enige tijd onze aandacht. Wij zien kansen en potentie om kwaliteit in brede zin aan de woongebouwen en voor de bewoners toe te voegen. Hiermee wordt de levensduur van de gebouwen verlengd, voegen we (betaalbare) woningen toe aan de woningmarkt, wordt de leefbaarheid verbeterd en wordt er invulling gegeven aan de energietranstie.

Ligging

De woonblokken hebben een vrije ligging in een groenstrook die de wijk Palenstein scheidt van het naastgelegen Stadshart en de historische Dorpsstraat.

Palenstein is een wijk in Zoetermeer die bekendstaat om zijn diversiteit en gemeenschapsgevoel. In 2006 onderging de wijk een vernieuwingsproces met als doel de leefbaarheid te verbeteren. Dit omvatte stadsvernieuwingsprojecten, verbetering van de openbare ruimte en renovatie van woningen. De drie woonblokken liggen op het grensgebied van de wijk en zijn in dit vernieuwingsproces niet meegenomen.

Du Meelaan, Zoetermeer
De Meelaan optopping verduurzaming Du Meelaan Zoetermeer
De Meelaan optopping verduurzaming De la Gardestraat Zoetermeer
“De combinatie met optoppen maakt het verduurzamen en renoveren van de bestaande woningen mogelijk.”
De Meelaan optopping verduurzaming Entree

Optoppen, verduurzamen en renoveren

De woonblokken worden voorzien van een optopping met 2 extra bouwlagen waarmee totaal 8 nieuwe 2-laags woningen worden toegevoegd. De woningen worden ontsloten via de daktuin en hebben allemaal een eigen buitenruimte. 

Tegelijk worden de bestaande woningen gerenoveerd en verduurzaamd waarbij ook de uitstraling van de bouwblokken wordt gemoderniseerd. De woningen krijgen grotere buitenruimtes, nieuwe kozijnen, goed geisoleerde gevels en geheel nieuwe installaties.

Niet onbelangrijk is dat de op dit moment anonieme entree wordt vernieuwd en geaccentueerd. Herkenbaarheid en leesbaarheid is een belangrijk element voor de binding van bewoners met hun woonomgeving.

Toekomstbestendig

Met de optopping, verduurzaming en renovatie worden de woonblokken toekomstbestendig gemaakt en dragen ze bij aan de actuele huisvestingsopgave en energietransitie. Als architectenbureau onderzoeken we voor verschillende woningcorporaties de mogelijkheden voor deze uitdagende opgave. Veel van het bestaande bezit van woningcorporaties moet in de komende jaren de slag maken naar toekomstbestendig vastgoed waarbij het wooncomfort van de bewoners voorop moet staan. 

De Meelaan optopping verduurzaming Bovenaanzicht
De Meelaan optopping verduurzaming plattegrond 01
De Meelaan optopping verduurzaming plattegrond 02
De Meelaan optopping verduurzaming Vooraanzichtpng
De Meelaan optopping verduurzaming Achteraanzicht

Jouw woonwensen bespreken?

Gerelateerde
projecten

Meer informatie over:

Studio Gers Baden Powell CPO ontwerp impressie architectuur 01
CPO Baden Powell
collectief bouwen en wonen in Haarlem
Wonen aan de Bent - situatie landschap tuin tweekapper ontwikkeling nieuwbouw
Wonen aan de Bent
natuurlijk wonen
Arnoldus van Os - vogelvlucht - 1440-960
Arnoldus van Os
wonen aan het water
Stadswoning R+M Mullerpier interieur woonkamer
Stadswoning R+M
gezinswoning aan de Maas