CPO

Wij zijn wij?

Studio Gers geeft invulling aan ontwerpopgaven voor woongebouwen, woningen en leefruimtes, voor opdrachtgevers met (architectonische) ambitie en oog voor detail
 
De ontwerpopgave zien wij als dienstbaar aan de beoogde gebruiker / leefgemeenschap, de totale context en wat innovaties (zoals duurzame technologie) te bieden hebben. 
 
De route moet goed zijn, en het resultaat een geweldige plek om te leven, te wonen, te werken.
Studio Gers logo verklaring

Studio Gers staat voor een persoonlijke creatieve kijk op wonen. Waarmaken van ambities is wat wij doen. Vanaf de eerste schets tot en met de oplevering.

Een ontwerp start met een idee, vanuit de dialoog. Dit vertalen we naar een krachtig architectonisch concept, de basis voor verdere uitwerking.
 
In de volgende fases wordt het concept uitgediept tot een rijk en gelaagd ontwerp met solide bouwtechnische uitgangspunten en een gezonde financiële basis.

Ontwerpen en bouwen met Studio Gers

Ieder ontwerp ontstaat uit het samengaan van woonwensen / programma van eisen, de mogelijkheden van de locatie en het budget.
 
We gaan in gesprek over woonwensen en woondromen om tot de kern van het ontwerp te komen.
 
Vanuit de context maken we optimaal gebruik van de kwaliteiten van de omgeving. We onderzoeken de beste verkaveling, positionering op een kavel, de zonligging, de buren en cadeautjes zoals het uitzicht.
 
Het afstemmen van het ontwerp en de wensen op het budget is een kerntaak in de ontwerpfase. Zonder juiste afstemming strandt een project in bezuinigingen en compromissen.
 
Duurzaam bouwen is een vanzelfsprekendheid die verder gaat dan alleen de energetische kant. Duurzaam is toekomstbestendig, aanpasbaar en hernieuwbaar.
 

We werken met evenveel liefde en toewijding aan een kleine verbouwing als aan een luxe vrijstaande villa of een appartementencomplex.

Schuurwoning Heiloo exterieur achterzijde 1
CPO Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Studio Gers Diagram

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

In een CPO project is de balans tussen schaalvoordeel en keuzevrijheid essentieel.  In ieder project is samen met de VvO te bepalen waar deze grens komt te liggen. Is het voor de VvO de prioriteit om de bouwkosten scherp te houden, of zoekt iedereen naar veel eigen inbreng en maximale individuele keuzevrijheid. 
 
Een goede balans ontstaat ook door het werken met een toolbox die gevuld wordt met vooraf geselecteerde mogelijkheden voor de gevel, plattegrond en binnenafwerking. Door te combineren met de mogelijkheden ontstaat er veel diversiteit en heeft iedere koper inspraak in het ontwerp van zijn eigen huis. Door de onderdelen uit de toolbox op elkaar af te stemmen houden we het (bouw)proces efficiënt. 

Zelfbouw

Een eigen huis bouwen is een mooi avontuur. Studio Gers heeft ruime ervaring met zelfbouw / kavelbouw en kan u helpen bij het hele proces, van eerste schets tot oplevering. 

Een huis is heel persoonlijk, daarom gaan we eerst uitgebreid met u in gesprek over verwachtingen, woonwensen en wooneisen. We hebben aandacht voor functionele, ruimtelijke en esthetische wensen, praktisch gebruik, bezonning, uitzicht, sfeer, esthetiek, duurzaamheid en natuurlijk het budget. Een huis hoeft niet alleen functioneel te zijn maar mag ook verassend en spannend zijn, of juist subtiel en sereen, maar bovenal afgestemd op wie u bent. 

Uw woonwensen en -eisen vormen samen met de locatie, de heersende regelgeving en het budget de kaders voor het ontwerp. In de eerste ontwerpfase stellen we een kostenraming op. Per fase toetsen we het plan hierop om de financiële haalbaarheid van het project te kunnen monitoren. We onderzoeken per fase in verschillende varianten hoe uw woonwensen vertaald kunnen worden in het ontwerp. Samen kiezen we steeds een richting om mee verder te gaan. Ontwerpvarianten worden in 2D en 3D beelden gepresenteerd om de verschillende keuzes goed inzichtelijk te maken.  

Heeft u een kavel op het oog of al aangekocht en bent u benieuwd wat Studio Gers voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismaking, wij denken graag met u mee! 

Woonhuis K+R schets exterieur
Architect Aan Zet - Erik Leusink Studio Gers

Architect aan Zet

Studio Gers is gecertificeerd om in Rotterdam onder Architect Aan Zet projecten zonder vergunningsaanvraag te kunnen realiseren. Het gaat o.a. om vrijstaande woningen, geschakelde ééngezinswoningen, dakopbouwen of bijgebouwen.
 
Binnen Architect Aan Zet kan een project sneller gerealiseerd worden doordat wij als architect volledig de regie hebben, zelf het bouwdossier bijhouden en hier geen reguliere vergunningsprocedure voor gevolgd hoeft te worden.
 
Wil je bouwen of verbouwen in Rotterdam? Neem dan contact op om te bespreken of het project onder Architect Aan Zet uitgevoerd kan worden. 
 
Erik Leusink - Architect
Erik Leusink
architect
Studio Gers - Sefer Burhan - architect
Sefer Burhan
architect
Estelle Gfeller web
Estelle Gfeller
jr projectmanager
Studio Gers - Frank Koot - projectmanager
Frank Koot
projectmanager